ג׳ין חדש מבית Brewdog (מזקקת Lone Wolf)

Lone Wolf Distillery - Picture of BrewDog DogTap & DogWalk Brewery Tour,  Ellon - Tripadvisor

הבירות של ברודוג מוכרות לכל חובבי הבירה בארץ, והמבשלה שידועה ביכולות השיווק והמדיה שלה לא מסתפקת רק בבישול בירה, אלא גם בזיקוק ג׳ין , רום וודקה וכו׳.

ממש לפני שבועיים הגיעה לארץ כמות קטנה ומוגבלת של שני ג׳ינים מממזקקת Lone Wolf, שהיא יריית הפתיחה ליבוא של תזקיקים של ברודוג על ידי ״הכרם״. מבחינת mash bill בזיקוק- מדובר על 50% חיטה ו 50% שיעורה. בתור חובב בירה ותזקיקים (אוהב גם ג׳ין טוב כמובן) מעניין מאוד לטעום צמד ג׳ינים כזה בטח מהחבר׳ה האלו. את הג׳ין ניסיתי נקי וגם בתוך G&T (ג׳ין וטוניק) – אחת הדרכים הפופלריות והטעימות לשתיית ג׳ין בקוקטייל (וגם קלה להכנה – מושלם!).

LoneWolf Gin / Brewdog

Lone Wolf Gin, 40%

מבט קצר אל מרכיבי הג׳ין מגלה לא מעט botanicals לא שגרתיים: למון גראס,קפיר ליים,כוסברה,פלפל ורוד, שקדים,גרידת לימון, קליפת אשכולית אדומה ומחטי אורן סקוטי, לצד ערער. בהחלט פרופיל מעניין.

מניח שרובנו נשתה אותם בקוקטיילים ולא neat אבל יש לנו כאן אף ממש מעניין ולימוני בזכות הקפיר ליים, רענן מאוד עם רמזים למנטה עדינה ולמחטי אורן, עם מרירות נעימה לצד לווונדר ותבלינים. באמת מורכב וכייפי!

בשילוב עם טוניק טוב (fever tree) מקבלים יופי של קוקטייל בהחלט כייפי ורענן, הפרופיל הלימוני משתלב נהדר עם המרירות של הטוניק ומצאתי את עצמי שותה ממנו לא מעט בשבוע האחרון.

Lonewolf Cactus & Lime Gin 70cl

Lone Wolf Cactus & Lime Gin, 40%

הג׳ין השני מבוסס על קודמו, אבל יש לנו פה עוד תוספות של שני בוטניקלס ממש מעניינים : הראשון ליים מסוג מקרוט (מסתבר שזהו ליים תאילנדי עשיר מאוד בארומות לימוניות) שמאוד מורגש כאן (טיפה מזכיר שלגון לימון, ליים) וגם פרחי קקטוס מסוג queen of the night שכשמו- פורח רק בלילה והוא מאוד ריחני.)

באף לימוניות משגעת, מאוד רעננה ואקסטרה מיוחדת קשה לי להעביר את הארומה,אבל מדובר על משהו בין ליים לאתרוג, שזה כיף לא רגיל, מעבר לליים המשגע, יש כאן בישום ממש מיוחד שאני מיחס לפרח הקקטוס, שילוב נהדר Neat, וגם הפה לימוני ורענן.

השילוב עם הטוניק פה טיפה פחות נעם לי מאשר עם הג׳ין המקורי, אבל זה כמו תמיד עניין של טעם, אני בטוח שלא מעט אנשים ממש יתחברו ל G&T עם הליים ופרח הקקטוס אפילו יותר.

לסיכום: שני ג׳ינים בהחלט ראויים, עשויים טוב והרב המעבר לבנאליה שמצטרפים להצע הג׳ינים המצויינים שיש לנו בארץ. החבר׳ה מברודוג לא אכזבו, כמו כן, העיצוב, יפה – הם יודעים את העבודה שם ב Ellon.

כפי שרשמתי קודם – הגיעה כמות ממש מצומצמת של בקבוקים, מניח שרובם כבר נמכר, אז מהרו אם בא לכם לנסות, לא יגיעו עוד בקרוב.

לחיים!

בירה חדשה שלנו- BAD HOPPING

אתם ודאי יודעים שבנוסף לכתיבה על ויסקי (ולכתיבת קוד) אני חלק מחברת HOLYDRAM ששמה לעצמה את המטרה לקדם את תרבות הויסקי , התזקיקים והמשקאות האלכוהולים בכלל, ביניהם בירה.

הבירה הראשונה שהוציאה HOLYDRAM נקראנה MOINE והיתה פורטר מעושן מיושן בחביות שהכילו בעבר את הויסקי שלנו שיושן בחביות ארדג לשעבר.

הבירה השניה שיוצאת היום למכירה (ונמזגת כבר בכמה פאבים מזה שבוע ברחבי הארץ : ירושלים , ת"א, באר שבע וכו') שמה BAD HOPPING ועליה נדבר היום.

בשנת 2020 לניקו אחד משותפיי ל HOLYDRAM עלה רעיון שהולי דראם צריכה להיות פעילה גם בתחום הבירה. זה התחיל כרעיון עם כוס בירה ביד והתגלגל ליצירת בירת Moine (הפורטר הכבולי). אבל פה לא עצרנו… ופנינו לגלעד נאמן מבשלת חלוץ חדש מבאר שבע.
אמרנו לו שבא לנו שנכין ביחד בירה! משהו עם חבית אקס ברבן. רצינו בירה לקיץ.. משהו מעניין… אבל לא סתם IPA…
ואז הגיע הרעיון…!!! למה שלא נתסיס את הבירה בתוך החבית, עם הדרייהופ???!!!
גלעד בדק… והרעיון בוצע!
יחד עם החברים במבשלת Hatch הצלחנו לייצר פרוטוקול בו הבירה עוברת תסיסה שנייה ודרייהופינג בתוך חבית אקס ברבן וכך נולדה לה בירה חד פעמית, שגם אם נרצה, ונבשל אותה שוב היא לא תצא אותו הדבר.
שם הבירה בישראל BARREL AGED DRY HOPPING או בקיצור BAD HOPPING.
בירת IPA מצוינת שלא תחזור על עצמה.

הבירה עצמה בחוזק של 7.1% עם ארומות כשותיות נהדרות באף, מרירות וטרופיות לצד מתיקות מחבית הויסקי. יופי של פרוייקט (מאחר ואני לא תרמתי הרבה לפרוייקט מותר לי לשבח אותו).

החל מהיום ניתן לקנות בקבוקים באתר HOLYDRAM, כאשר יש מבצע על 4 בקבוקים. כמובן ניתן גם לקנות בקבוקים בודדים ,אבל תכל'ס חבל כי כשתשתו אחת, תצטערו שלא קניתם מייד 4 או 6 או 24 🙂

קיץ שמח! ולחיים כן ירבו!

ג'יימסון IPA EDITION JAMESON

עוד ויסקי חדש שמגיע אלינו הוא ג'יימסון IPA אדישן, גרסה חדשה של הבלנדד ויסקי האירי הידוע, שזוכה לפיניש מעניין בחביות בירת IPA. זו לא הפעם הראשונה שג'יימסון מוציאים גרסה קצת שונה בפיניש לג'יימסון בחביות בירה (בעבר סיקרתי את גרסת פיניש הסטאוט בבלוג).

פיניש IPA איננו משהו שטרם בוצע בויסקים אחרים (ראו למשל את גרסת גלנפידיך IPA), אבל בהחלט ניסוי מעניין ויהיה נחמד לראות איך חבית ה IPA תשפיע על התזקיק (יותר נכון על הויסקי). אני מניח שהרב ישתו אותו בקוקטייל או עם קרח, אבל רשמי טעימה NEAT מעניינים גם, הלא כן?

ג'יימסון IPA EDITION

אף: ארומות של אשכולית קופצות לאף בגל הראשון של הארומות, לצד לימון \ ליים, וניל וכשות. ארומות של עץ האלות גם הן מורגשות בגל השני וככל שעובר הזמן בכוס מתגברות. חביות ה IPA שינו בצורה מעניינת את האף האופייני לג'יימסון, וזה נחמד מאוד ומרענן.

פה: מייד מורגשת מרירות כשותית , עם קליפות אשכולית אדומה, ועשבוניות נעימה לצד גריין קצת תוקפני,ומתיקות ונילית.

סיומת: סיומת מאלטית ומתקתקה לצד תפוח עץ ירוק, כשות ומרירות של קליפת הדר.

לסיכום: הייתי די ספקן כמה נרגיש את השפעת הכשות מחבית ה IPA, אבל היא מורגשת הייטב הן באף והם בפה ובסיומת, ומוסיפה מרירות נעימה לצד אשכוליות ועשבוניות. סה"כ ויסקי נעים ומעניין יותר מהג'יימסון הרגיל. מניח שרובנו לא נשתה אותו נקי, אבל כשכזה הוא יוסיף לכל קוקטייל נופף מעניין. המחיר 120 ש"ל לא יקר כלל וכלל , אם כי במחירים הללו יש גם מאלטים צעירים ללא גיל שללגימה NEAT אולי יתאימו יותר (למשל גלן גרנט, טומטין, או לוך לומונד צעירים NAS), תמורת עוד 10 שח בערך ממוצב כבר גלנפידיך 12, וטומאטין 12.. כך כשהתחרות עזה.

טמפו צרפו כמה הצעות הגשה מעניינות עבורו, אותן ניסיתי גם כן:

גיימסון IPA בכוס גבוהה עם מי טוניק – 50 מ"ל ג'יימסון, קרח, ולהציף עם מיי טוניק ולסחוט מעט לימון או ליים. – מאוד אהבתי, אחלה של משקה לקייץ, והויסקי משתלב נהדר עם המרירות של הטוניק.

ג'יימסון IPA עם ביטר למון ובירת קראפט IPA (אני ניסיתי עם LAGUNITAS IPA שהגיעה עם הבקבוק) – מוזגים לכוס מלאה קרח. פחות התחברתי למשקה הזה, אני חייב להגיד.

ויסקי חדש במחוזותינו : אברלור 14 Aberlour

למרות שחם ולא תמיד בא לשתות ויסקי בקיץ, מגיעים אלינו כמה ביטויים חדשים אותם אסקור בשבועות הקרובים. הראשון מביניהם הוא אברלור 14. אברלור איננו חדש בארץ, אבל הביטוי הזה כן : מדובר על סינגל מאלט ממזקקת אברלור שבספיסייד המיושן 14 שנה במיקס של חביות שרי אולורוסו וחביות אמריקאיות ממילוי ראשון ומכאן הכיתוב על התווית : Double Cask Matured.

יישון במיקס חביות אמריקאיות ואירופאיות שהכילו שרי בעבר איננו משהו חדש או מיוחד שלא ראינו לפני, אבל השילוב מאפשר לנו לקבל את הטוב משני העולמות : מתיקות ושוקולדיות עם נגיעות פרי אדום מהשרי וכמובן וניל, תבלינים ומתיקות מהחביות האמריקאיות.

הויסקי עצמו מבוקבק בחוזק של 40% , שהינו המינמום לבקבוק ויסקי סקוטי (בהחלט היה מתבקש לפנק קצת יותר בחוזק של 46% או יותר בהתאם לטרנד הנוכחי, במיוחד אחרי מתיחת פנים – קצת מאכזב אני חייב להודות) , ומתומחר ב 300 ש"ח כמחיר המומלץ לצרכן – כך שאני מניח שתוכלו לרכוש אותו גם עם עודף מ 300 במבצעים. אברלור עשו עבודה יפה של מיתוג מחדש והבקבוקים החדשים שלהם נראים ממש יפה, מרשימים ומעוצבים למשעי.

שנטעם?

אברלור 14, דאבל קאסק , 40%

אף: האף מתקתק עם וניל שבולט מייד – וזאת לצד שוקולד חלב, דבשיות מסוייימת וכן רמזים לפרי אדום בשל (דובדבנים בעיקר) , הדריות מסויימת (בעיקר תפוז בשל) וטופי.

פה: הפה מתקתק וקרמי עם קרמל, לצד פרי אדום בשל בשילוב שזיף בשל, שוקולד מריר וחרפרפות נעימה של פלפל שחור וג'ינגר. לאחר זמן מסוים ניתן גם לחוש בתפוח עץ מקורמל, ושוקולד עם מגע תפוז.

סיומת: סיומת בינונית מתקתקה ,מרירה ומתובלת, שוקולדית עם נגיעה של פירות יבשים.

לסיכום: מדובר על ויסקי נעים עגול וכייפי לשתיה, האף מזמין, והמתיקות והתיבול הולכים יפה יחד. מאוד נגיש, מתקתק ושוקולדי ודי מתחנף, מה שיגרום לחובבי וויסקי מתחילים לאהוב אותו בקלות. ילווה נהדר גם קינוחי שוקולד, או עוגת פירות ויכול גם להשתלב טוב מאוד בקוקטייל. בהחלט תוספת ראויה להיצע הסינגל מאלטים בקבוצת הגיל שלו.

שיבאס 13 "אקסטרא" פיניש שיפון ופיניש שרי

למרות ששיבאס הוא ברנד שמזוהה בעיקר עם קהל מבוגר ושמרני, מחדשים בשיבאס כל הזמן ולא שוקטים על השמרים. אני מניח שהם פונים לקהל צעיר יותר ובהתאם לרוח התקופה עושים לא מעט נסיונות שלא היו מביישים גם בתי בלנדינג ומזקקות קטנות יותר : חביות מיזונארה, עץ צרפתי ועכשיו שני ביטויים בני 13 שמפונשים (מבלים חלק מחייהם בחבית מסוג נוסף) הראשון בחביות RYE לשעבר , כלומר ויסקי שיפון אמריקאי (שיבאס לא חושפים את מקורו למרות שניסינו), והשני בחביות שרי OLOROSO.

מבט על הבקבוק והאריזה, מבהיר לנו שמדובר פה על ניסיון נוסף לקרוץ לקהל חדש,עיצוב סדרת שיבאס 13 הינו תוצר של יצירת אמן הגרפיטי הידוע גרג' גוסל, מה שנותן נופך מודרני וקצת צעקני לטעמי לבקבוק הקלאסי.

מדובר על ויסקי שרק חלקו מפונש בחביות (לא ברור מה אחוז הויסקי שעבר פיניש), כך שיש לצפות להשפעה לא קיצונית על התזקיק, אבל עדיין, מדובר על פרופיל טעם חדש עבור אלו ששומרים אמונים לשיבאס.

נפגשנו אמש בפאב החדש והיפה במרכז ההדרכה של חברת טמפו בנתניה (טמפו הם יבואני שיבאס). אחרי חודשים רבים ללא ארועים עם אנשים וטעימות בעיקר בזום, היתה זו חוויה נעימה במיוחד, הן לפגוש חברים ותיקים מסצנת הויסקי בארץ (בעיקר כתבים) והן את צוות טמפו שמטפל במותג שיבאס. ישבנו לטעום את שני הויסקים לאחר הצגה קצרה שלהם על ידי רני משלנו, ועברנו לטעימה בזום עם מנהלי המותג בסקוטלנד ובלונדון.

שיבאס 13 פיניש שיפון (RYE)

מדובר על ויסקי עם אף נעים ומעט תפוזי, לצד שוקולד ולא מעט תבלינים שמגיעים אלינו מהשיפון סה"כ ההשפיה של השיפון ניכרת ומעניינת אם כי לא דומיננטית מדי. הפה גם כן,מתובל עם ריבת הדר, תבלינים, ג'ינגר וקינמון לצד שוקולד חלב ודבשיות.

ויסקי מעניין שישמש יופי של בסיס לקוקטיילים או ללגימה לא מחייבת.

שיבאס 13 פיניש שרי OLOROSO

האף כאן פירותי ונעים, עם הרבה תפוח אדום בשל, לצד רמזים לאגס, ומלון, שרי ומעט קינמון וגינג'ר. הפה מאוד עגול, עם קרמל , הרבה וניל, לצד אגוזיות ופרי בשל ונעים, לצד תבלינים וחרפרפות נעימה.

ויסקי מאוד מתחנף ונעים ללגימה, ולדעתי יתקבל באהדה על ידי חובבי המותג, הוא עגול יותר ומתקתק מהשיבאס שאנחנו רגילים אליו, ומאוד CROWD PLEASER ללא ספק.

תמחור: טמפו משווקים אותו במחיר 133 ש"ח מומלץ לצרכן, בהחלט מחיר טוב וראוי (ואף זול יותר מהמחיר שלו בבריטניה). יפה מאוד.

אם כן, שני בלנדד ויסקים חדשים, אמנם לא פורצי דרך, אבל סה"כ עוד אופציה לחסידי המותג הותיקים והצעירים כאחד.

* יש לציין ששיבאס הוציאו 4 ביטויים בסדרה של 13 שנה זו, שניים מהם לא מגיעים בשלב זה לישראל (פיניש רום ופיניש טקילה), נקווה שגם הם יגיעו אלינו בשלב כלשהו.

גלנליווט 13, חבית יחידה (סיגנטורי) עבור יום ההולדת ה-5 של SIPIL

סינגל קאסק לשוק הישראלי? למה לא

יבואנית סיגנטורי בישראל חברת סיפיל חוגגת 5 שנים בעסקי המשקאות, ולכבוד המאורע המשמח בקבקה חבית שלמה ע"י המבקבק העצמאי המצוין סיגנטורי. מדובר על ויסקי שזוקק במזקקת גלנליווט ששהה בחבית שרי משך 13 שנה, בוקבק בחוזק של 50.7% ללא סינון בקירור, צבע וכדומה. סה"כ 786 בקבוקים כולם מיועדים לשוק הישראלי. אז נכון שגלנליווט היא אחת המזקקות הגדולות והמפורסמות, ואת גרסאות הבסיס ה 12,15,18 וכו' ניתן להשיג בארץ, אבל פה אנחנו מדברים על חיה טיפה שונה, מאחר ומדובר בחוזק חבית ועל חבית בודדה שאמורה להיות מצויינת. נטעם?

גלנליווט 13 שנה, (סיגנטורי) ,חבית מספר 900261, 50.7%, 340 ש"ח

אף: למרות שמדובר על חבית שרי שבה יושן התזקיק למשך 13 שנה, אין פה מפלצת שרי או פצצת שרי כפי שנוטים לקרוא להן, אלא יש פה ויסקי מורכב שלא מרגיש 50% באף… מתחילים עם פירות אדומים וניל ומתיקות לצד ממתקים של פעם, קליפת בננה , תפוח מסוכר ונגיעה של תפוזים דם בשלים מאוד. ברקע פירות יבשים: בעיקר צימוקים, ולדר פירות עם רמיזות ליין שרי חמצמץ שמתגלים לאחר כמה דקות בכוס. סה"כ מאוזן ומורכב.

פה: הפה מרגיש הרבה יותר מלא ועוצמתי מהאף, שמנוני וממלא את החיך – יש כאן יותר השפעה של פירות יבשים, עם תבלינים , שוב תפוח מסוכר, צימוקים, תאנים יבשות, וגם תמרים. השרי משחק תפקיד ראשי פה בניגוד לאף, לצד רמזים של ריבת תפוז ותבלינים כמו כן חריפות של צ'ילי לצד שוקולד שמגיעים לקראת הסיומת.

סיומת: פירות יבשים, קרמל, תבלינים וגם עץ. בינוני-ארוך.

סיכום:

מדובר על וויסקי טוב מאוד, כייפי, וקל לשתייה, חובבי השרי ימצאו בו מה שהם מחפשים, אבל מאחר ואין פה פצצת שרי אמיתית, הוא יתקבל באהבה על ידי אלו שגם פחות אוהבים מתיקות מופרזת בויסקי. יופי של חבית, וויסקי שקל ללגום ממנו יותר מכוס אחת (זה די מתבקש) דוגמא יפה לגלנליווט שרי מאוזן. אידאלי לחורף הקליל שלנו.

זמין אונליין בלבד באתר SIPIL.

ווטרפורד וויסקי שיסטאון 1.2

תמיד כיף לראות עוד מזקקה שטרם יובאה לארץ מגיעה לחנויות פה על ידי יבוא ישיר וקבוע, ובמיוחד משמח לראות את המזקקה המעניינת הזו : ווטרפורד מצטרפת להצע הויסקי של דרך היין.

קצת על המזקקה

למי שלא שמע על ווטרפורד : מדובר על מזקקה צעירה באירלנד שהקים מארק רנייר לשעבר מברוכלאדי. מארק הוא שועל ויסקי ותיק והוא עושה דברים נהדרים בווטרפורד. המזקקה חרטה על דגלה את השקיפות, והיא מספקת לנו אינסוף נתונים על כל ויסקי שהיא מוציאה. הויסקי שאותו נטעם היום הוא אחד מסדרת הסינגל פארם. סינגל פארם משמעו – כל השיעורה לזיקוק הויסקי מגיעה מחווה אחת, ומחקלאי אחד, כלומר יש התייחסות לטרואר של השיעורה, מה שבד"כ אינו קורה ברב המזקקות.

ווטרפורד נמצאים בקשר ישיר עם החקלאים, ומבקבקים ויסקים באצוות שונות עבור כל אחד מהזיקוקים מחוות אלו. באתר שלהם ניתן למצוא מידע על כל שדה, כל חקלאי, הכל במיקום, סוג האדמה, תאריכי הזריעה והקציר, משך הבישול, זיקוק, סוגי חביות (חבית חבית) אפילו קטעי סאונד מהשדה שבו גודלה השיעורה. עושר מידע מטורף! שלא תמצאו באף מזקקה אחרת. נהדר לגיקי הויסקי כמוני. לא מאמינים? הכנסו לאתר המזקקה עבור הויסקי הזה, שווה הצצה.

ועכשיו נטעם?

ווטרפורד שיסטאון, אצווה 1.2 – WATERFORD SHEESTWON, 50%

אף: האף מאוד פירותי ומתוק בתחילה עם אפרסק, תפוח ואגסים טריים, עוגת פירות וגם לא מעט וניל ובצק מתקתק וטרי. יש גם תפוזיות נעימה ותבלינים כגון קינמון ופלפל שחור לא מועט, שנותן יופי של איזון לפירות ולוניל לצד קיק של ג'ינג'ר. יופי של התחלה!

פה: הפה מאוד מאלטי ומתקתק עם פירות מבושלים (תפוח ואגס) לצד תבלינים (שוב יש כאן לא מעט פלפל שחור טחון וג'ינג'ר) ששוככים אחרי כמה שניות וחושפים צד קרמי וונילי עם גלידת וניל, ליד תפוזי דם בשלים ופלפל לבן.

סיומת : הסיומת בינונית ומתובלת עם ריבת תפוז דם, ורמזים לשוקולד מנטה ומאלטיות נעימה.

סיכום

יופי של ויסקי, שמרגיש מבוגר ועשוי היטב הרבה יותר משלוש שנותיו. מרשים לראות איך המזקקה הזו מוציאה תוצרים כאלו אחרי פרק זמן קצתר ועוד באירלנד ולא באקלים חם. נמשיך ונעקב בעניין אחרי הוצאות הסינגל פארם שלהם. מומלץ.

זמין ברשת "דרך היין" יחד עם ביטוי נוסף, כ 320 ש"ח, וכן בחנויות המתמחות השונות.

גלנליווט Captain’s Reserve

לקראת החגים השיקו בישראל (באחור אופנתי די משמעותי של כמעט שנה, יש לומר) את מהדורת הקפטנ'ס ריזרב של גלנליווט. בגדול מדובר על ויסקי ללא ציון גיל, שיושן במיקס של חביות שרי וברבן ופונש בחביות קוניאק. לא איזה פיניש שלא נוסה קודם כן? אבל טיפה שונה מהפרופיל הגלנליווטי הקלאסי.

בארץ התמחור שלו די הוגן, כ-200 ש"ח אבל תוכלו למצוא אותו במבצעים בחנויות שונות בהרבה מתחת ל 200, מחיר מקביל לחו"ל.

גלנליווט, Captain’s Reserve, חוזק 40%

אף: האף מתוק עם דבשיות נעימה, ריבת פרי מתקתקה, ופירות כמו אפרסק ואגס לצד תבלינים : קינמון, ציפורן ותפוזים בשלים גם כן. יש רמז קל לסבוניות (פרחוניות אם תרצו) , אבל ממש בקטנה, והוא חולף די מהר. סה"כ אף מזמין, אם כי מרגיש צעיר.

פה: ממשיכים עם פרי הדר (בעיקר תפוז דם, ומנדרינות בשלות), סירופ מתקתק, אפרסק ואגס בשל, לצד השפעות מחביות השרי והקוניאק : שוקולד חלב, צימוקים, קקאו ועץ אלון. הפה קצת מימי לטעמי, וחסר לי קצת גוף, היה נחמד לנסות אותו ב46% ומעלה.

סיומת: שוקולד מריר, מתובל עם מתיקות של שרי ורמזים לפירות יבשים בעיקר צימוקים.

לסיכום: מדובר על ויסקי לא רע, אם כי לא חדשני. הוא כייפי לשתיה, וקל לשתות ממנו לא מעט, אם כי הגוף שלו קליל מדי לטעמי, וגם השפעת הקוניאק לא מאוד גדולה. התמחור שלו כויסקי מתחת ל 200 ש"ח מתאים לגמרי מבחינתי. אני די בטוח שהוא יהיה אהוב על שתייני ויסקי מתחילים או בלתי מתיימרים.

לחיים!

בירה מלכה מזוקקת

בירה מזוקקת אינו קומנספט חדש במחוזותינו, בעבר סיקרתי תזקיק מבוסס על בירת גולדסטאר, כמו כן מזקקת גולני עומדת מאחורי כמה מהדורות של בירה מזוקקת (מבירה בזלת). והנה, גם מבשלת הבירה "מלכה" מוציאה מהדורה מזוקקת של הבירה שלה.

קצת רקע

מלכה מזוקקת, נולדה כתוצאה משיתוף פעולה בין חברת בירה מלכה לחברת ורסטיל. החבירה נוצרה בשנת 2018, במטרה לזקק בירה בוטיק ישראלית לכדי תזקיק מעניין ואיכותי.במשך שנתיים שקדו יחד אנשי בירה מלכה עם אנשי ורסטיל על הפקת המשקה. באותה התקופה יצאו מהמבשלה מיכלי ענק מלאים בבירה מלכה הבהירה לכיוון המזקקה, אשר שלחה בחזרה את המלכה המזוקקת בבקבוקונים קטנים. על כל בקבוקון צוין בכתב , מספר הניסוי, תאריך המילוי ואחוז האלכוהול. כל זאת, עד אשר הגיעו לתוצר הרצוי.

המהדורה הראשונה של מלכה המזוקקת כוללת 1,000 בקבוקים ממוספרים, בנפח של 500 מ"ל ו-44.4% אלכוהול, התמחור עומד על 158  ₪ בחנות המקוונת של המבשלה.

ועכשיו נטעם:

מלכה מזוקקת , 44.4% , 158  ₪  

אף: האף פרחוני ורענן עם רמזים לכשות עדינה, פרחי בר, דבשה, וניל ושנאפס אגס ואפרסק לצד מתיקות נעימה, פלפ לבן ורמזים לזרעי כוסברה ופרחי הדר עם מי ורדים. מאוד פרחוני ונעים.

פה: הפה פחות פרחוני, ויותר ונילי עם דגנים, דבש , קליפות הדר (אשכולית) ושוב רמזים לזרעי כוסברה. הכשות מורגשת גם כאן, עם מרירות נעימה, ועשבוניות כלשהי לצד קליפות ההדר והפלפל.

סיומת: בינונית, קליפות הדר, אשכולית אדומה וכשות.

ובכן?

סה"כ מדובר פה על תזקיק מצוין, עשוי כהלכה, עשיר בארומות וטעמים, שמשמרים גם את הכשות, וההדר לצד מתיקות נעימה ואף עדין ומלא מי ורדים ופרחים. יופי ללגימה נקי, או לשילוב בקוקטייל. עבודה יפה מאוד של ורסטיל, יש לציין. 158 ש"ח לחצי ליטר (220 ש"ח ל700 מל בחישוב קצר) אינו מחיר זול כלל ועיקר לתזקיק שלא עבר יישון וכדומה, ללא ספק. עם זאת מדובר על מוצר מעניין מאוד, ועל קניה טובה לכל חובב תזקיקים באשר הוא. בטוחני ש 1,000 הבקבוקים ימכרו היטב.

לחיים!

מזקקת ירושלמי – "הר מוריה" סינגל מאלט צעיר ראשון

מזקקת ירושלמי, ממוקצת במושב ליד ירושלים, ומזקקת ויסקי מעושן וכבולי בלבד. זו המזקקה הישראלית היחידה שעושה כן משיעורה מולתת כבולית. לפני כמה חודשים סיקרתי תזקיקים צעירים שלה , והיום היא משיקה ביטוי ראשון בשם "הר מוריה". לא מדובר על ויסקי מאחר והתזקיק אינו בן 3 (המזקקה פעילה רק כשנה אז עשו את החשבון), אבל מדובר על אבן דרך בהסטוריה של המזקקה וזה תמיד כיף.

הסינגל מאלט הצעיר והכבולי (35 PPM או חלקים למליון שמייצגים את ריכוז הפנולים או מידת העישון), שהה בקומבינציה של חביות רום לשעבר, וחביות חדשות מעץ אלון צרפתי, מבוקבק ב 46.3% , סה"כ 1,500 בקבוקים באצווה הראשונה, אחריה תגיע עוד אחת.

לפני שנתחיל בטעימה, שווה להתייחס לבקבוק המרשים ולעיצוב הנאה, וניכר שהשקיעו במיצוב יוקרתי ונאה לבקבוק על אף גילו הצעיר. עבודה יפה.

מזקקת ירושלמי – "הר מוריה" סינגל מאלט צעיר, 46.3% , 220 ש"ח

אף: במזיגה ראשונה האף מרגיש צעיר, וקצת לא מפוקס, וכדאי לתת לו כמה דקות בכוס בכדי לנשום. אחרי כמה דקות מגיעות ארומות עגולות ונעימות יותר של המון וניל, קרמל, טופי ותבלינים (קינמון, פלפל גרוס), ההמשך מזכיר סירופ מתקתק, קצת חריכה ועשן מתוק. אף מאוד נעים ומזמין.

פה: מריר ומתוק, עם עץ מריר לצד רמזים לניו מייק, תבלינים (פלפל, וצ'ילי), פיח ועץ חרוך לצד וניל, וקרמל. גוף מלא ושמנוני, שממלא את הפה, ודורש עוד לגימה.

סיומת : סיומת ארוכה עם תבלינים , מרירות פיח, טופי ועשן מתקתק.

סיכום:

למרות שמדובר על תזקיק צעיר, הוא עשוי היטב, ובתגבר על מחלות הילדות, וזה מרשים. העץ החדש עובד יפה עם התזקיק המעושן ומוסיף מתיקות, תבלינים והרבה וניל. אמנם לא מדובר על המשקה המורכב ביותר אבל לגילו , לא ציפיתי ליותר, ואף הופתעתי לטובה.סה"כ זה דראם מהנה לשתיה, כייפי ונגיש, חובבי ויסקי מעושן, יהנו ממנו מאוד. עבודה יפה של המזקקה, ללא ספק.

זו ירית פתיחה ראשונה, שאחריה אמורים להגיע עוד תזקיקים (הפעם סינגל קאסקים) כמו כן צפויה אצווה 2 של עוד 1,500 בקבוקים בהמשך השנה.