גלנמורנג'י ספיוס (SPIOS)

כמו בכל שנה משיקה מזקקת גלנמורנג'י את המהדורה השנתית המיוחדת (שנקראת PRIVATE EDITION) , ואם בשנה שעברה הלכו על ישון בחביות יין מדירה MALMSEY, אזי השנה הכיוון קצת שונה, והיישון מתבצע בחביות שהכילו בעבר ויסקי אמריקאי משיפון (מה שקרוי RYE). פיניש בחביות שיפון אינו משהו חדש (יש אפילו מהדורה של ג'וני ווקר כזו), אבל ישון לתקופה מלאה בחביות שיפון, עבור סינגל מאלט סקוטי, איננו נפוץ כלל וכלל, ולטעמת גלנמורנג'י זהו הויסקי הראשון שעובר יישון כזה . כרגיל, מדובר פה על ויסקי ללא ציון גיל (NAS), ובחוזק 46%, שהושק אמש ברחבי העולם, ואתמול הושק בארץ בארוע עיתונאים (ושאר חובבי ויסקי וספיחים) מצומצם, בוידאו שהונחה על ידי דוקטור  למסדן (ראש מחלקת הזיקוק, ויצירת ויסקי חדש בגלנמורנג'י- בתרגום חופשי), בדיוק במתכונת של שנה שעברה, עת השיקו את הבקאלטה (שעליו כתבתי בבלוג כאן). הויסקי נמכר כבר במחיר של 75 ליש"ט בבריטניה, וגם בארץ (בכמות לא גדולה), במחיר של כ-400 ש"ח (עד כה ראיתי רק ב SIPIL ב 390 ש"ח).

צילום : בר כהן

למה ספיוס?

אז כפי שכתבתי, משמעות השם הוא "מתובל" בגאלית, ואכן השימוש בחביות השיפון לשעבר, נותן לויסקי הרבה מאוד טעימים חריפים ומתובלים. למסדן סיפר לנו אמש שהרעיון ליישן ויסקי למשך תקופה מלאה בחביות שיפון עלה לאחר שיחה עם כתב ומבקר הוויסקי מייקל ג'קסון ז"ל, שעוד בשנות ה 90 אהב מאוד את סגנון השיפון. בעת ההיא השיפון היה לא מאוד פופלרי, בניגוד להיום, ולכן היה די קשה להשיג חביות RYE מארה"ב, מה שהיום יהיה קל יותר… למסדן לא היה מוכן לגלות מאיזו מזקקה יובאו החביות, אבל ציין שמדובר על ויסקי שיפון שזוקק מ95% שיפון (ב MASHBILL).

צילום : בר כהן

למרות שהויסקי נמכר ללא ציון גיל, בחישוב מהיר ולפי המידע שמסר למסדן , מדובר על ויסקי בן 7-8 לכל היותר. אמנם צעיר יותר מגרסאות קודמות, אבל יש לשער שהשפעה ממושכת של חביות RYE מילוי ראשון, היתה חזקה מדי, וגם פה כפי שנראה, התזקיק אכן קיבל הרבה מאוד טעמים וארומות מהחביות החרוכות.

צילום : בר כהן

את הארוע התחלנו עם טעימה של הגלנמורנג'י ORIGINAL, כרגיל, הן בכדי לאפס את החיך והן להבין את התזקיק, הרי משם מתחילים כל הביטויים לפני הפינישים נכון? מיד לאחריו טעמנו את הנקטר ד'אור האהוב (חביות סוטרן פיניש) , שהיה טיפה פחות מורכב משנים עברו, לפחות בטעימה מהירה. ואז למנה העיקרית – ה SPIOS.

צילום : בר כהן

שנטעם?

גלנמורנג'י ספיוס, 46%, ללא ציון גיל, 390 ש"ח (סיפיל) 

אף: האף מתקתק ברגע הראשון, ומיד חשים בהרבה מאוד תבלינים: ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל, ועץ קלוי. המתיקות ממשיכה עם טופי,מרשמלו ורמזים לבצק טרי שתפח הרגע. מרגיש הרבה יותר כבד ומתובל מהפרופיל של הגלנמורנג'י אוריגינל… גם רשמי הטעימה וגם למסדן מדברים על רמזים לדובדבן, אבל אני לא חשתי בכאלו. יופי של אף סה"כ.

פה: כן כן, מדובר על ויסקי מתובל וחריף, יש לנו פה המון פלפל, צ'ילי חריף מתוק, ,אבקת ג'ינגר מיובש… ממש מתקפה של חריפות ראשונית שלא ממש ציפיתי לה. מעניין.. לאחר הגל הראשון של החריפות, מתגלים ציפורן, קינמון ועץ קלוי, ומתיקות נעימה.

סיומת: סיומת בינונית, מתקתקה, עם תבלינים (בעיקר קינמון וציפורן), ומאפה לא מתוק.

סיכום:

סה"כ מדובר על ויסקי טוב מאוד, ומאוד ספייסי ומתובל, כיאה לשמו. לדידי, הגרסא של שנה שעברה (הבקאלטה) היתה יותר נגישה, ויותר מהנה, אבל גם מאוד שונה (מתקתקה וכיפית אז זה לא חוכמה כי היא באמת אחת הנחמדות בשנים האחרונות). לחובבי גלנמורנג'י (ויש רבים), מדובר על קניה טוב ומתבקשת, וכיף להכיר מנעד חדש של טעמים לאותו התזקיק המוכר. המחיר בארץ דומה מאוד למחירו בחו"ל, כרגע ראיתי אונליין בסיפיל, אבל בטוח שיגיע גם לחנויות. למיטב ידיעתי יש משהו כמו 600 בקבוקים בלבד שיועדו לארץ.

לחיים!

טעימת הויסקי העיוורת BTC-IL 2018 – הגיע הזמן

אם אתם עוקבים אחרי הקבוצה (אוהבי אלכוהול מתנשאים ועילאיים – ואם לא הצטרפו!) ודאי ראיתם שהשבוע אנחנו משיקים פעילות טעימה עיוורת יחודית ומתנשאת להפליא – טעימת הויסקי העיוורת או איך שאנחנו קוראים לה BTC-IL. בעבר אורגנה טעימה כזו על ידי פורום אלכוהול בתפוז (על ידי אסף, שהפעם גם משתתף בתחרות שלנו!), וזכתה להצלחה כבירה. לפחות אני מאוד נהניתי להשתתף בה לפני שנתיים.

קצת רקע: הטעימה שלנו מבוססת על יוזמה דומה של מועדון הויסקי ההולנדי שנקרא Usquebaugh Society, שמארגן מדי שנה במהלך חודש נובמבר טעימה כזו.

הרעיון הוא לטעום בצורה עיוורת ויסקי במשך כמה שבועות, ומדי יום לנסות לנחש במה מדובר : איזור ויסקי , אחוז אלכוהולי , גיל (פרמטר חמקמק), וכמובן, למייטבי הלכת והמזל , באיזו מזקקה מדובר. כל מה שנטעם יהיה רק סינגל מאלט סקוטי,מיושן וזאת על מנת לצמצם את אפשרויות הניחוש (שגם ככה הנן רחבות).

הניקוד ייתקבל לפי הפירוט הבא:
עבור ניחוש מזקקה (ואיזור כמובן) נכון – 40 נק'
עבור ניחוש נכון רק של האיזור – 20 נק' (בכל מקרה לא מקבלים 60 נק'. זה או 40 על ניחוש מזקה, או 20 על ניחוש איזור בלבד)
עבור ניחוש גיל מדוייק – 40 נק', כאשר ינוקו 10 נק' עבור כל שנה הפרש, למעלה ולמטה.
עבור ניחוש חוזק אלכ' מדוייק – 20 נק', כאשר תנוקה נק' אחת עבור כל הפרש של 0.1% מהחוזק הנכון, למעלה ולמטה.

כלומר, תמיד כדאי לנחש אם לא בטוחים, כי לא חייבים לפגוע בול, אלא אפילו לייד (בגיל, חוזק וכו') על מנת לקבל נקודות. ודווקא שם אפשר לזכות בנקודות רבות.

אגב, התחרות איננה תחרות של מקצוענים, אלא של חובבי ויסקי, כמוכם, ולדידי יש כאן יתרון מרובע:

  1. היכולת לטעום 23 ויסקים שונים, מאיזורי ויסקי שונים, בפרופילים שונים, וכנראה גם רבים מהם שטרם טעמתם. מה שאתם משיגים כאן זו היכרות עם הרבה מאוד ויסקי שאילולא הפורמט, הייצם מגיעים אליו אולי בשלב מאוחר הרבה יותר, ואולי כלל לא.
  2. טעימה עיוורת זו חוויה שונה לגמריי מטעימה רגילה, החושים עובדים אחרת, וכל מה שחשבתם שאתם יודעים על ויסקי מוכר , יכול להראות אחרת כשאתם טועמים אותו בלי מידע קודם, ובלי דעה קדומה. ראיתי לא אחת אנשים ששותים ארדבג 10 יום אחר יום, ובטעימה עיוורת, לא הצליחו לזהות שמדובר על הויסקי הכה מוכר שהם חובבים, למשל.
  3. עניין כיף ואדרנלין – טעימה עיוורת זו חוויה אינטנסיבית וסוחפת, במיוחד שהיא מלווה בחברים, ובתחרות ספורטיבית כמו פה. היא מוסיפה המון פלפל לחיים, וכל ערב הוא מערבולת של רגשות, תקוות וכמובן חוויות. אנשים פותחים קבוצות של דיון לגבי הויסקי של הערב, ניחושים עולים לאוויר, וכמובן, לאחר הגילוי, השיח נמשך וימשך בקבוצת הפייסבוק.
  4. אחרון ולא חביב – הפרסים. תמיד כיף לזכות, ותמיד כיף לקבל פרסים, ופה יהיו כמה וכמה פרסים מאוד שווים.

ניסינו ליצור תמהיל של בקבוקים מעניינים – חלקם זמינים בארץ וחלקם זמינים רק בחו"ל , כאשר מבחינת ההצע יהיו גם בקבוקי מזקקה (OB) וגם מבקבקים עצמאיים (IB) כך שבטעימה יהיה מעניין גם למנוסים יותר וגם מנוסים פחות, ובטוח שהטועמים יצאו נשכרים מבחינת חוויות הויסקי שלהם, ואוצרות חדשים שיגלו במהלך הטעימה.

אז זהו, מקווה שתצטרפו למסע, זה הולכת להיות חגיגה מטלטלת, וכייפית לגמריי. גם אם אתם לא מומחי ויסקי, יש לכם המון מה ללמוד ולהנות בפעילות, והיא איננה בגדר טעימה למיטיבי לכת, בלבד. ממש לא.

נתראה במרץ, ובינתיים אתם מוזמנים לשריין לכם ערכת טעימה : בקישור הזה!

קדימה, ובהצלחה! יהיה פאן.

* חשוב מאוד לקרוא את התקנון המפורט לפני התחלת התחרות. יש שם מידע שחשוב שתדעו לפני שתנחשו, והמידע הזה שווה לכם הרבה נקודות.

 

 

 

 

מזקקת רמה"ג SPICY HUMMUS (תזקיק מבירת חומוס) – ספייסי חומוס

אז כן, אני יודע שזה נשמע מאוד מוזר, ואפילו יותר חומר לאחד באפריל, אבל זה אשכרה מוצר אמיתי. דיויד ציבל, החליט ללכת כל פרויקט נוסף, בו הוא מזקק בירות ממבשלות שונות, ומיישן אותן בעץ. הסנונית הראשונה הוא התזקיק הזה שעשוי מבירת חומוס ממבשלת מידן (לתת חומוס) , יותר מידע באתר המבשלה (אם זה מעניין אתכם). הבירה או ה WASH או איך שתרצו לקרוא לו, זוקק על ידי דוויד, ויושן שנתיים בחביות גולני בלאק (זוכרים? מדובר על הויסקי דגנים המעורבב, של חיטה ושיעורה מולתת של רמה"ג). התזקיק (לא יודע בדיוק איך לקרוא לו, כי ויסקי – זה לא…) יושן שנתיים בחבית הנ"ל ובוקבקה ב 50% ממש לאחרונה, כל בקבוק נמכר ב 200 ש"ח.

בהתחלה היה לי קצת קשה לעכל את הנוזל. זה אכן לא ויסקי, זה לא מזכיר ויסקי, וכל קשר של זה לויסקי, לא ממש קיים, אבל יש לנו פה סוג של בירה חומוסית מזוקקת, וזה לא משהו ממש חדשני, כי לא מעט מזקקות ומזקקים קטנים ניסו דברים דומים (למשל נימרוד רוזנבלט, עם ויסקי מבירה שהיה ממש מוצלח), הרחתי, טעמתי, וניסיתי אותו כמה פעמים לאורך כמה וכמה ימים. לאט לאט, התרגלתי לעובדה, שהוא שונה, מוזר, אבל מעניין. יודע שכמה וכמה אנשים אהבו, וזה גרם לי לתת לו צ'אנס נוסף (ותודה לאסף). נטעם?

ספייסי חומוס, 50%, 200 ש"ח  (מזקקת רמה"ג) זוקק 2016, בוקבק 2018

אף: די מוזר, ופאנקי אבל מעניין, מתקתק, עם דבשה, קצת מזכיר לי גראפות מסויימות שראו חבית , קצת מבושם, פירות אדומים (דובדבן, פטל?), קצת תה מסאלה (תערובת תבלינים הודית), חמצמצות של העץ, וגם עץ, רמזים לכשות, אבל די עדינים.

פה: עכשיו אני מבין את המילים "ספייסי", אכן ב 50% מדובר על חריפות נעימה על הלשון, פלפל, קצת צ'ילי אולי אפילו, וכשהפיקנטיות הזו חולפת, נשארת מרירות נעימה של כשות, עם פרי, פלפל לבן ומתיקות דבשית שמאזנת את המרירות.

סיומת: דבש, תבלינים, בינונית.

סה"כ תזקיק מעניין, אם כי לא שגרתי. אם בא לכם לצאת מהקופסא ולנסות משהו חדש (ולא יקר מדי), זה לא רעיון רע. זה לא משהו ללגימה יום יומית, אבל אם בא לכם קצת הפסקה מויסקי, זו אופציה לא רעה, כמה שזה נשמע הזוי במחשבה ראשונית. מעניין מה הבקבוק הבא בסדרה הזו…

זמין אונליין באתר המזקקה בפייסבוק

 

גלנליבט סייפר (CIPHER) מגיע לישראל -רשמים

אמש הושקה בארץ (לאחר שהיא כבר משווקת כאן זמן מה) מהדורה מיוחדת בשם גלנליבט סייפר. המהדורה הזו לא ממש חדשה בעולם (כתבתי עליה כבר ביולי 2016 עת הושקה בחו"ל), ולא ברור למה לקח לה כל כך הרבה זמן להגיע למחוזותינו (מהדורה חדשה יותר אוטוטו הולכת להיות מושקת בעולם בשם CODE), אבל טוב מאוחר מאף פעם.

מהדורת הסייפר לוותה בקמפיין ואתר אינטרנט בזמנו (האתר כבר לא באויר) , ובגדול מדובר על מהדורה מוגבלת  שהושקה בעולם כמוצר מסתורי בנראות של בקבוק שחור אטום ללא מידע על הטעמים, החבית או גיל הוויסקי על מנת לאתגר את צרכני הסינגל מאלט לפענח (decipher) את הארומה והטעם של הוויסקי החדש. בקיצור יש לנו פה מוצר אטום ללא מידע על פרופיל חביות, גיל ועוד, מה שנותן ללוגם המיומן אפשרות לנסות לנחש במה מדובר, ומה הרכב הואטינג (החביות שעורבבו לקבלת הויסקי). תעלומה, וגימיק נחמד בעיני אחדים. אני מכיר גם לא מעט כאלו שלא ממש אהבו את הגרסא הזו בשל העדר שקיפות לגבי תוכן הבקבוק. לזכות גלנליווט יאמר שמדובר על ניסיון יפה במיוחד שאנחנו עוסקים במותג עצום בסדר גודל שמוביל את טבלת המחירות של סינגל מאלט בעולם. לכל מי שזוכר, זו לא הפעם הראשונה בה משיקים גלנליב שחור ומסתורי… מוצר שחור ואניגמטי נוסף הושק על ידי גלנליבט ב 2013 , בשם ALPHA.

סיבה נוספת למסיבה היתה השקה רשמית של בר הסיגרים אותו יזמה ומימנה גלנליבט במתחם שרונה , ה – WALTER. Walter מציע חוויה אקסקלוסיבית בה מוצעים מגוון סיגרים לרכישה, תפריט אלכוהול מעולה המבוסס על מגוון מוצרי  The Glenlivet ,  ותפריט שף ייחודי המותאם לחוויית השילוב המושלם בין וויסקי פרימיום וסיגרים יוקרתיים.

אם כן, התכנסנו בוולטר למטרת עישון סיגר וטעימת הגלנליבט סייפר. הרבה אנשים שאלו אותי לגביו אמש, אז הנה רשמים:

גלנליבט סייפר (ללא ציון גיל), 48% , 500 ש"ח 

אף:יופי של אף, עם פרי בשל, בננה, אננס מיובש, וסוכר זיגוג. יש לא מעט וניל קרמי,ועלי כותרת ריחניים (בלי ציון צבע, כן?) , פלפל לבן מאזן את המתיקות. סה"כ מרגיש לא מבוגר מאוד,לפחות באף.

פה: פירותי יותר ומתובל יותר מן האף,עם תפוחים מבושלים, אפרסק בשל, וטיפה עץ מריר. יש גם מתיקות דבשית נעימה,שמאזנת את הכל. טעמתי את הויסקי בליווי פירות יבשים, שהלמו יפה מאוד את הפה, והשילוב היה מוצלח במיוחד.

סיומת: עוד תפוחים אפויים, בננה בשלה, וגילדת וניל, לאחר מכן הופך ליבש יותר, עם רמזים לעץ, ומוקה.

סיכום:  סה"כ מדובר על ויסקי מעניין, שמבדל את עצמו יפה מהקו המסורתי והמוכר של הגלנליבט (15,18, פאונדרס והנאדורות ללא גיל), אהבתי את הויסקי ב 48%, הגוף טיפה יותר מלא, והטעמים מודגשים. לא מדובר על ויסקי משוייף כמו ה 18 או ה 15 שנה (לטעמי הוא צעיר יותר), אבל החספוס והטעמים העזים דווקא מחמיאים לו. הוא ליוווה מצוין סיגר, ולצד פירות יבשים כאמור היה ממש מתאים. 500 ש"ח זה לא זול לטעמי, ובמחירים כאלו תוכלו לקבל ויסקי מבוגר ומהוקצע לא פחות, מה שכן, לא תקבלו בקבוק מגניב ושחור – וזה לטעמי רב קסמו, ודי בטוח שזהו הקלף החזק ביותר שעומד לזכותו (פרט למיסתורין, שתמיד מוכר). יופי של מתנה לחובב סינגל מאלט, או לערב של חובבי מאלט, שוודאי יגרום לשיחה ערה, ולנסיונות ניחוש מצד החברים, ופה, כנראה קבור הכלב.

ממליץ לכל אלו שכבר יש להם הכל, ומחפשים משהו חדש ומסקרן. או אוהדי גלנליבט שרופים.

 

גלנרות'ס חבית יחידה מס' 11792 שרי 12 שנה – דאגלס ליינג אולד פרטיקיולר

החבית היחידה האחרונה בסיבוב הזה של האולד פרטיקולרס (אחרי הברוכלדי המעולה, והבן נביס שממש אהבתי) היא שוב חבית שרי בת 12 ממזקקת גלנרות'ס, אבל הפעם היא שונה מאחותה אותה טעמתי (ושאזלה מזמן באתר היבואן SIPIL). אמנם שתיהן חביות שרי, אבל אין דין חבית אחת כדין חבית שנייה כפי שאנחנו יודעים…

גם החבית הזו מולאה ב 2005 ובוקבקה ב 2017, חבית שרי שהניבה 808 בקבוקים בחוזק חבית של 48.4%. יש לי חולשה לגלנרות'סים צעירים בבקבוק עצמאי.. הבה נראה במה מדובר כאן:

גלנרות'ס חבית יחידה מס' 11792, 48.4%, 380 ש"ח (סיפיל) 

אף: הרבה יותר עדין מהחבית הקודמת, נקי, ובלי גופרית כלל וכלל (למי שלא מסמפט זו בשורה!), פירות מקורמלים ועסיסיים:  צימוקים, שזיפים וסילאן, אבל גם מרירות עדינה של מרציפן שקדים, וסירופ מתקתק. אף קינוחי לחלוטין.

פה: פה השרי מורגש קצת יותר, טאנינים יש גם יש, מתיקות נעימה של פירות יבשים, תפוז דם בשל, תבלינים (קינמון, מוסקט,ציפורן) לצד רמזים לקפה, וסוכר מקורמל. לא פצצת פירות יבשים כלל וכלל, אבל מתוק ומתובל כהלכה, עם טיפה פרי אדום בקצוות.

סיומת: מתיקות של סילאן תמרים, יין מתובל, וגינ'גר מסוכר.

לסיכום : תענוג של ויסקי קינוח, נקי מאוד ללא גרם של אבק שריפה \ גופרית. ילווה נהדר מנות קינוח, וסתם ככה דראם מתוק לליל חורף ישראלי קריר (נו, גשום בקטנה אם בכלל).  אם תשאלו אותי, חושב שהוא טיפה יותר טוב מהחבית הקודמת, במיוחד למי שחובב שרי אבל רגיש לגופרית.

זמין כרגע למכירה בלעדית בסיפיל (קוד הנחה נוסף : DOUGLAS לקוראי הבלוג וחברי קבוצת אוהבי אלכוהול מתנשאים ועילאיים בלבד)

 

 

רמת הגולן סינגל מאלט חבית מס. 10 (חבית אקס-גולני)

לפני כחודשיים סיקרתי פה את הביטוי הראשון בן השלוש שהוציא דייויד ציבל ממזקקת רמת הגולן, בחבית יין, ואתמול בוקבקה חבית נוספת , שנייה במספר. הפעם מדובר על חבית ששהה בה לפני כן ויסקי 'גולני' שהוא בעצם ויסקי שגם אותו מזקק דייויד, שעשוי מתערובת של חיטה, ושיעורה מולתתת.  בדומה לבקבוק שעבר, גם פה יש לנו שני סוגי מוצרים : הראשון בקבוקים בחוזק חבית של הויסקי הנ"ל בחוזק של  62.1 אחוז (40 בקבוקים בלבד, מחיר 480 ש"ח), ואילו יתרת הויסקי מבוקבק בחוזק של 46%, ממנו ימכרו 295 במחיר של 380 ש"ח. הויסקי זוקק בינואר 2015 ובוקבק בינואר 2018 (אמש),  וכאמור, המכירה החלה היום.

חבית הגולני, החלה את מסעה כחבית את אמריקאי חדש, שנחרך, ולאחר שלוש שנים בחבית עומד חלק המלאכים (ANGELS SHARE) על 19%. מעניין יהיה לראות איך שונה פרופיל הויסקי הזה מחבית היין, וכמובן, מה עשו לו 3 שנים של יישון ברמת הגולן. אני טעמתי את גרסת חוזק החבית.

רמת הגולן, סינגל קאסק  אקס-גולני, 3 שנים, חבית #10 , 62.1%, 480 ש"ח, 40 בקבוקים

אף: מתקתק ודי עצי מההתחלה – קרמי עם וניל עשיר, עלי ורדים,מנטה וקרמל, העץ מאוד בולט, וניכר שהחבית היתה מאוד פעילה. אחרי כמה דקות עולות גם ארומות של מחסן אפל ולח, עץ חדש, ונסורת, קוקוס ושוב עוד עץ- חבית אמריקאית אמרנו?

פה:  מכה של טעמים, וכמובן החוזק האלכוהולי משחק פה תפקיד ראשי. הרבה מאוד פלפל שחור גרוס טרי, צ'ילי מתקתק-חריף, שמנוני ומלא.  המון וניל, וקוקוס. גם בננה לא בשלה,וסוכריות קרמל לצד רפרפת וניל,ותבלינים (אבקת ג'ינגר, ציפורן, קינמון). כאמור: הרבה עץ, ונסורת. מאוד עצי בהתחשב בגילו הצעיר.

סיומת: סיומת יבשה יותר, עץ, שוקולד חלב עם מילוי רום, תבלינים וסירופ אגבה.

סיכום: ללא ספק מדובר על ויסקי עם נוכחות. הטעמים מודגשים, פה מלא, והחבית ניכר בה שהעבירה המון טעם לתזקיק מהלך שלוש השנים הקצרות. לטעמי יש כאן השפעות חזקות מדי של העץ, והייתי שמח לראות טיפה יותר איזון של הטעמים. עם קצת מהילה במים אפשר להשיג טיפה יותר איזון, ויש הרבה מה למהול, בחוזק כזה.

סה"כ ויסקי מהנה, וטוב יותר מקודמו אני חושב, אשמח לטעום ויסקי דומה מחבית REFILL עם טיפה פחות השפעה, זה יהיה מעניין מאוד. המחיר לא זול, אבל המלאי מאוד מוגבל, ודי ברור שהויסקי ימכר טוב. נמשיך ונעקוב אחרי המוצרים המעניינים שמוציא דייויד.

המוצרים זמינים כאן מהיום, למעוניינים. מהרו..

 

 

 

 

 

2017 – סיכום קצר

איך שהזמן רץ שנהנים! היום הוא היום האחרון של שנת 2017, וזה זמן סיכומים. מבחינת הבלוג , כמובן חוגג שנה ראשונה של כתיבה על ויסקי בעברית, משהו שרציתי לעשות כבר מזמן. תודה לכל אלו שהקדישו מזמנם , קראו, והעירו.

השנה היתה שנה טובה לויסקי בארץ, והמשיכה את המומנטום החיובי, שזוכים לו "מיי החיים", היבוא הורחב, קהל הלוגמים גדל, ולמעט חסרונו הבולט של ארוע ויסקי רציני (וויסקי לייב, שעומד לחזור אלינו במרץ השנה), והיו כמה וכמה ארועי טעימות מעניינים (שלנו, ושל יבואנים). הצע בקבוקי המזקקה בארץ גדול מאי פעם המחירים ברובם טובים מאי פעם, ולחובב הויסקי המתחיל, והמתקדם כאחד, יש כרגע יופי של מוצרים בחנויות. כמובן, יש עוד דרך לעבור, אבל אנחנו במקום טוב מאי פעם. ואני אופטימי.

אז מה היה לנו השנה? למי שלא זוכר:

מזקקות ויסקי ישראליות:

  • השקת בכורה של סינגל מאלט של מזקקת מילק & האני – שאמנם זוקק בציוד בקנה מידה קטן, ויושן רק פרק זמן חלקי במזקקה – אבל היה אבן דרך חשובה בתולדות המזקקה הכי גדולה שכרגע פועלת בארץ.
  • בקבוק ראשון למזקקת פלטר הקטנה – שהיה מפתיע לטובה .
  • בקבוק בן שלוש של סינגל מאלט ראשון גם למזקקת רמת הגולן, שגם ראוי לתואר ויסקי וגם מצביע על כיוון חיובי.

מבקבקבים עצמאיים:

השנה היתה לבטח שנת פריצה בתחום שעד כה היה די חלש ומוזנח בארץ: מבקבקים עצמאיים, שקונים חביות, מערבבים ומבקבקים אותן לפי ראות עיניהם, ולא רק יבוא של ביטויי מזקקות רשמיים.

  • קומפאס בוקס – המבקבק העצמאי החדשני, והיצירתי מכולם כרגע, לפחות לדעתי. יבוא רשמי של שמונה ביטויים, שטעמנו בארוע טעימה של הקבוצה שלנו (אוהבי אלכוהול מתנשאים ועילאיים – לא הצטרפתם? קדימה, פה..)
  • דאגלס ליינג – יופי של מבחר שמיובא על ידי SIPIL ולא על ידי יבואן מסורתי. נהננו מביקורו של פרד ליינג הבעלים, ודמות צבעונית מאין כמוה. הגיעו הסדרות האזוריות: סקלייואג, טימורוס, רוק אויסטר, וביג פיט האהוב, כמו כן כמה חביות יחידניות.
  • ארוע טעימה שני של המוצרים החדשים שמגיעים בגל השני של הייבוא (פרטים כאן) בשבוע הבא למעוניינים.
  • החבית הקבוצתית הראשונה שלנו ומזקקת M&H יצאה לדרך, חבית EX-ARDBEG שלא פחות ממאה איש שותפים לה. גאווה אישית.

בקבוקי מזקקה חדשים:

  • באלבלייר – סוף סוף , יבוא רשמי, אמנם של ביטוי אחד (וינטאג' 2005), אבל סנונית ראשונה של המזקקה המוערכת הזו. גם אותה טעמנו בארוע של הקבוצה.
  • אננוק – עוד תוספת נהדרת לייבוא לארץ – נהננו השנה מביטויים בני 12,18 ו 24 – שהתקבלו באהבה רבה. שמחתי לארגן את ארוע הטעימה שלהם. בהחלט ויסקים נהדרים במחיר מצוין לאיכות.
  • מזקקת בנרומאך המצויינת – הגיעה אלינו לראשונה השנה עם מבחר ביטויים, החל ב 10 המצוין, דרל 10 ח"ח, 15 שנה, ועוד. ויסקי נהדר, במחיר מצוין. בהחלט תוספת נהדרת להצע, שנותנת פייט אדיר מבחינת עלות תועלת.
  • מזקקת טאמדו (TAMDHU) – הייבוא התחיל לא ממש מזמן, עם גרסאות ה 10 שנים והחוזק חבית. יופי של תוספת לחובבי השרי.
  • גלנליווט:
    • שלוש נאדורות חדשות ללא גיל (פירסט פיל, אולורוסו, ופיטד)
  • אברלור: 12, ואבונא (במחיר קצת יקר) – אבל בהחלא ראויים.
  • סקאפה – סקירן, וגלנסה – חדשים, ללא גיל גם הם.
  • לונגמורן 16, ולונגמורן דיסטליר'ס צ'ויס – תמחור מעט יקר, אבל יופי של מזקקה.
  • ארדבג AN OA – תוספת למבחר הקיים – לחובבי המזקקה.
  • ברוכלאדי – המזקקה זוכה לייבוא מחודש של הכרם, בשורה טובה לחובבי הרבים של המזקקה בארץ…
    • ברוכלאדי קלאסיק
    • פורט שארלוט – הקו הכבולי והמצוין.
    • אוקטומור 7.1 – סוף סוף פצצת כבול רצינית (כי את הארדבג סופרנובה לא השכילו להביא) שחובבי הכבול ציפו לה.
  • מזקקת אראן – תוספת של שלושה ביטויים חדשים (בארץ).
  • לוך לומונד וגלן סקושיה  – כמה וכמה דברים טובים מגיעים משם, כולל אינקצמורין, לוך לומונד, וגלן סקושיה- כאשר השוס האמיתי (האיצ'מואן) בדרך… צפו להפתעות.

די הרבה דברים, כן? ואני מניח ששכחתי אחד או שניים (מוזמנים להעיר ואוסיף).

בקיצור, היתה שנה נפלאה, ומקווה ש 2018 תהיה טובה באותה מידה גם כן, לבלוג, לנו אוהבי הויסקי, ובכלל לציבור אוהבי האלכוהול.

שנה טובה!

 

 

בן נביס 21 חבית יחידה מס. 11767- דאגלס ליינג (אולד פרטיקולאר)

כמובטח, ממשיכים עם ליין המוצרים החדש של דאגלס ליינג שנחת עלינו לטובה, עם עוד חבית יחידנית הפעם ממזקקת בן נביס. בן למי שלא יודע, משמעו, הר בגאלית, ובן נביס הוא ההר הגבוהה ביותר בסקוטלנד ( 1,345 מטר, לא ממש מרשים – אני יודע).  המזקקה ממוקמת לרגלי ההר, והיא אחת המזקקות הותיקות בעלות הרשיון לזקק (מאז 1825). המזקקה לא מבקבקת יותר מדי בקבוקיי מזקקה, וכיום תוכלו למצוא בשוק את ה 10 שנים שלה שהוא אחלה של ויסקי (אבל לא מיובא לארץ). פה יש לנו בקבוק של חבית בת 21, בחוזק חבית של 51.5% ,שהפיקה 583 בקבוקים. הויסקי זוקק ב 1996,ובוקבק ב 2017. נטעם?

בן נביס 21 שנה,  51.5% , 550.00 ₪

אף: איזה יופי. אף מורכב שדורש זמן וסבלנות על מנת לפענחו: הרבה מאוד עץ בגל הראשון של הארומות, לאחר מכן פירות כהים, ובננה, גינג'ר וריחות של מחסני יישון ויסקי מסורתיים, טיפה טחובים, ולסיום קרם דה קסיס. שילוב יפה של עץ ופרי.

פה: הפה הוא המשך די ישיר של האף: מתיקות של פירות כהים,  מיץ פירות יער, פטל, עץ ישן, מרוח בלקה, מאלטיות נעימה, סירופ מתקתק, פלפל וגינג'ר כבוש, מבושם כמעט…  מנטה, ופונדנט שוקולד,עם אגוזיות נעימה.

סיומת: בננה מעושנת, פלפל,וניל ,אגוזים ומשב עדין של עשן.

לסיכום: מדובר על ויסקי מצוין, מורכב, ומעניין. קצת זמן בכוס ואתם מגלים עולמות נפלאים. ממליץ על כמה טיפות של מים, והרבה סבלנות. זה ויסקי לשבת איתו , זמן ארוך. אבל כל המאמץ שווה. נהדר. מומלץ בחום. לטעמי הטוב ביותר שהגיע אלינו מד.ליינג עד כה.

 

 

ברוכלאדי 12 חבית יחידה # 12013 – דאגלס ליינג (אולד פרטיקולאר)

בנוסף לבלנדד מאלטים, מגיעים אלינו ממש עכשיו גם כמה חביות יחידניות שבקבק דאגלס ליינג – ברוכלאדי 12 שנה, גלנרות'ס 12 שנה (חבית אחות לזו שכתבתי עליה בפעם שעברה), ובן נביס 21 שנה. נתחיל מההתחלה, עם הברוכלאדי.

הברוכלאדי זוקק במאי 2005 ויושן בחבית ברבן לשעבר (מילוי ראשון: כלומר חבית חדשה מייד לאחר ריקונה מברבן), למשך 12 שנה עד לבקבוקה ב אוגוסט האחרון (2017), סה"כ מולאו 253 בקבוקים, וחלקם מצאו את עצמם כאן בארץ הקודש. מדובר על ויסקי בחוזק 48.4% .

ברוכלאדי 12 שנה, חבית  12013 , 48.4% , 390.00 ₪

 

אף: פצצה לאקטית לפנים! זה ברוכלאדי במלוא הדרו : ומי שלא רגיל ללקטיות הזו של ברוכלאדי עלול להיות מופתע. קצת זמן בכוס הופכים את האף להרבה יותר נגיש, והסבלנות משתלמת : רפרפת וניל, רוח ים (מעט מליחות), סוכריות קרמל , וחמאה, ואפילו טיפה כנאפה (גבינה מתוקה כבר אמרתי?).

פה: עוד וניל, לאקטיות נעימה גם פה, אבל ממש רמזים דקים : פלאן , עץ אלון קלוי, מליחות וגם מאלטיות נעימה.

סיומת: גביניות מתוקות, פלפל, שוקולד חלב ועוגיות אוריאו.

סיכום: זה ויסקי שצריך לתת לו זמן, וזה משתלם בגדול. מה שמתחיל כמו חגיגה לאקטית שלא כולם אוהבים, ממשיך ונהפך לדראם עשיר, טעים עם הרבה חמאה, וניל וקרמל. למרות שיש פה ויסקי לא מאוד חזק אלכוהולית (פחות מ 50%) אני ממליץ על כמה טיפות של מים. יופי של דבר, וברוכלאדי, נקי ללא טיפה של עשן. תענוג.

 

ROCK OYSTER 18 – חדש בארץ.

רובכם אני בטוח מכירים את ה ROCK OYSTER , אחד מהמאלטים בסדרה האיזורית של דאגלס ליינג, בארץ נמכרות שתי גרסאות : הרגילה, וזו בחוזק חבית. רוק אוייסטר הוא בלנדד מאלט, כלומר בלנד של סינגל מאלטים ממזקקות שונות באיזור ה"איים": כלומר: גו'רה, איילה, אורקני, ואראן. הפעם יש לנו עסק עם מאלטים בני 18 ויותר (בניגוד למאלטים ללא ציון גיל בגרסאות הקודמות), שוב כאן יש לצפות לויסקי יותר מורכב ופחות נושך (הכבול כבר איננו כה צעיר).

רוק אוייסטר 18 מבוקבק בחוזק של 46.8% ומיובא על ידי סיפיל, וכמובן נמכר באתר במחיר של…:

רוק אויסטר 18, 46.8%,  450.00 ₪

 

אף: האף די עדין יחסית למה שציפיתי, מתחיל עם משבי עשן קלילים, ורסס ים (אחרי הכל מדובר על מאלט מהאיים הלא כן?) , מליחות עדינה,אבל גם פלפל שחור, עץ אלון, וניחוחות עץ שמסגירים את גילו. סה"כ עדין, ומהנה.

פה: הפה הרבה יותר מודגש ותוקפני מהאף, שוב עם הרבה מאוד פלפל, כבול אדמתי, ועשן. רמזים ל קופסאות טבק, קרמל מלוח, ומוס וניל, עוד טיפה פלפל, ועוד אלון.

סיומת: עשן נעים,כבול אדמתי, ועוד וניל ופלפל.

סה"כ יופי של ויסקי, פלפלי אבל מעודן, כבולי אבל לא נושך מדי, איזון יפה בין עץ, תבלינים, מלח ועשן. חובבי העשן והכבול המאסיבי, זה לא ויסקי בשבילכם, אבל לאחרים, מדובר על יופי של בלנדד מאלט מבוגר.

תוכלו לטעום אותו וכמובן לרכוש בארוע הטעימה שלנו : פרטים  והרשמה פה..

זמין באתר סיפיל